Schalke jäi Real Madridin jyrän alle

Kirjoittaja: — 26/02/2014

Mestarien liigan puolivälierissä nähdään Real Madrid. Espanjalaisjoukkue jätti neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Schalken täysin vaille mahdollisuuksia. Saksassa pelattu ottelu päättyi vierasjoukkueen 6-1-murskavoittoon.

Koko Realin hyökkäystrio Gareth BaleKarim BenzemaCristiano Ronaldo oli huippuvireessä. Kolmikosta jokainen onnistui kahdesti maalinteossa.

Real-showsta huolimatta Schalke loi ottelussa ensimmäiset maalipaikat. Ensimmäisellä minuutilla Benedikt Höwedes puski kulmapotkun kohti takatolppaa, mutta Joël Matip ei aivan yltänyt jatkamaan.

Pikkuhiljaa Real alkoi ottaa otetta pelistä. 13. peliminuutilla Bale pelasi Ronaldolle, jonka jatko päätyi Benzemalle. Ranskalainen ei aikaillut, vaan sijoitti pallon ohi Schalke-maalivahti Ralf Fährmannin.

Heti perään kotijoukkueella oli kuitin paikka. Julian Draxler sai pallon pariin metriin maalin eteen, mutta yritys suuntautui suoraan päin heittäytynyttä Iker Casillasia.

Draxlerin paikan jälkeen Real otti täyden komennon kentällä. 21. minuutilla Bale iski upean maalin. Felipe Santana menetti pallon Benzemalle, joka jatkoi nopeasti Balelle. Walesilainen pujotteli parin puolustajan ohi ja laukoi tolpan kautta lukemat 2-0:aan.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Ronaldo oli lisätä johtoa entisestään, mutta laukaus kolahti tolppaan. Viisi minuuttia edellisestä ja Ronaldo oli jälleen maalipaikassa. Tällä kertaa Fährmann esti portugalilaisen yrityksen. Juuri ennen taukoa Benzema vapautti Ronaldon jälleen maalipaikkaan, mutta Fährmann veti taas pidemmän korren.

Lopulta toisen puoliskon alussa Ronaldo sai haluamansa. Bale syötti oikealta vasemmalle Ronaldolle, joka ohitti Matipin ja latasi takanurkkaan. Maali oli Ronaldolle jo kauden 10:s Mestarien liigassa.

Hetkeä myöhemmin Ronaldo vapautti maalintekoon Benzeman, joka iski illan toisella maalillaan lukemat jo 4-0:aan.

Vaan eipä sekään riittänyt. 69. minuutilla Sergio Ramos vapautti pystysyötöllä Balen, joka sijoitti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon ohi Fährmannin.

Vaikka saksalaisjoukkueen maalivahti joutui nöyrtymään viisi kertaa, Ronaldon hän voitti keskinäisessä taistelussa 4-2. Viimeisen sulan Fährmann sai hattuunsa kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa torjumalla Ronaldon kudin. Valitettavasti Fährmannin kannalta Ronaldo paikkasi mokansa iskemällä illan toisen osumansa 89. minuutilla.

Mutta vielä tuli Schalke. Lähes heti Ronaldon maalin perään Christian Fuchsin keskitys löysi boksin ulkopuolelta Klaas-Jan Huntelaarin, jonka volley sujahti komeasti yläriman kautta maaliin. Osumasta huolimatta tämän otteluparin jatkoonmenijä on jo selvillä. Toinen osaottelu pelataan kuitenkin näön vuoksi.