Roberto Firmino toi pisteet Hoffenheimille – Eintracht Frankfurt kaatui saappaat jalassa

Kirjoittaja: — 12/12/2014

Bundesligan 15. kierros alkoi viihdyttävällä ottelulla, kun Hoffenheim kukisti perjantai-iltana kotonaan Eintracht Frankfurtin maalein 3-2.

Kamppailu alkoi isäntien kannalta varsin ikävästi. Vain reilun viiden minuutin kohdalla joukkueen puolustuksen tukipilari Niklas Süle loukkasi kaksintaistelutilanteessa polvensa. Toppari vaihdettiin pois samantien.

Eintracht Frankfurtilla oli vaikeuksia Hoffenheimin kovan ja korkean prässin kanssa. Kotijoukkue pääsi hyökkäämään vaarallisen oloisesti, mutta useimmiten tilanteet päättyivät typerään pallonmenetykseen. Anthony Modestelle siunaantui muutama puolittainen paikka, mutta ranskalaisen yritykset jäivät vaisuiksi.

Tarik Elyounoussi pääsi ensimmäiseen kunnon paikkaan. Norjalainen karkasi laidalta puolittaiseen läpiajoon, mutta miehen maanuoliainen viuhui vain muutamia senttejä ohi maalin.

Hoffeinheim siirtyi johtoon pari minuuttia ennen taukovihellystä. Frankfurt menetti pallon syvällä kotijoukkueen puoliskolla, ja peliväline kimpoili Roberto Firminolle, joka teki loistavan pitkän juoksun ja vapautti Kevin Vollandin maalintekoon.

Vierailijat nousivat tasoihin noin tunnin kohdalla. Bastian Oczipka antoi mainion matalan keskityksen pilkun kohdilla päivystäneelle Stefan Aignerille, joka laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksella alanurkkaan.

Ottelun loppu oli Bundesligaa parhaimmillaan. Kummassakin päässä oli muutama huippupaikka, kunnes isännät siirtyivät uudestaan johtoon. Pirmin Schwegler pommitti suoraan ilmasta päin Timo Hilberandia, joka torjui pallon epäonnekseen suoraan Ádám Szalain jalkoihin, ja tällä oli helppo työ pistää peliväline tyhjään maaliin. HIdastuksien perusteella tilanne vaikutti paitsiolta.

Maalin jälkeen tilanne ei rauhoittunut. Hoffenheim painoi päälle, ja pallo kävi jo tolpassakin. Seuraavasta hyökkäyksestä Frankfurt tuli tasoihin, kun Haris Seferović taisteli nahkakuulan verkon perukoille.

Sama päästä päähän juokseminen jatkui aina voittomaaliin asti. 87. minuutilla Schwegler antoi kulmapotkun, ja pallo jäi pyörimään Frankfurtin maalin eteen. Lopulta peliväline päätyi Roberto Firminolle, jonka hipaisu lirui yli maaliviivan. Frankfurt sai vielä pienen painostuksen aikaiseksi, mutta brassin osuma jäi illan viimeiseksi.

Hoffenheim nousi voitolla Frankfurtin edelle seitsemänneksi.