Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Robben ja Ribéry jälleen tehokkaina – Bayern nuiji Kölnin Münchenissä

Kirjoittaja: — 27/02/2015

Bundesligan 23. kierros käynnistyi Allianz Arenalla perjantaina, kun Bayern München isännöi 1. FC Kölniä. Kotijoukkue oli parempi maalein 4-1.

Alkuun näytti siltä, että Bayern takoisi taululle rumat lukemat. Jo kolmannella minuutilla Bastian Schweinsteiger puski Arjen Robbenin kulman verkon perukoille.

Paine jatkui vierailijoiden päädyssä. Robert Lewandowski hukkasi avopaikan, mutta vain hetkeä myöhemmin Franc Ribéry iski lukemiksi 2-0. Ranskalainen kuljetti laitaa pitkiin ja leikkasi keskelle. Kolmen Köln-pelaajan ahdistelusta huolimatta mies sai sijoitettua pallon alanurkkaan noin 20 metristä. Tässä vaiheesa ottelua oli takana vain kymmenen minuuttia.

Hiljalleen pahin rummutus tyyntyi, ja kotijoukkue tyytyi lähinnä siirtelemään palloa mieheltä toiselle. Hieman yllättäen Köln pääsi otteluun mukaan aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Vierailijat pelasivat kulman lyhyenä. Jonas Hector ja Matthias Lehmann pyörittelivät laiskasti puolustaneet Bayern-pelaajat pois tilanteesta. Lehmann keskitti maalille, ja Anthony Ujah puski tilannetta sivusta seuraamaan tyytyneen David Alaban nokan edestä pallon häkkiin.

Toisen puoliajan alussa Kölnillä oli etsikkoaikansa. Manuel Neuer kuitenkin venyi ensin Ujahin yrityksen tielle ja sitten mies poimi Marcel Rissen laukauksen alakulmasta.

Bayern ratkaisi ottelun 67. minuutilla. Erittäin väkevästi esiintynyt Ribéry löysi keskityksellään takatolpalta Robbenin, joka puski pallon hallitusti takanurkkaan.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Kölnin selkäranka murrettiin lopullisesti. Neuer torjui Kölnin yrityksen jälleen loistavasti. Seuranneesta kulmapotkusta Bayern pääsi vastahyökkäykseen. Ribéry antoi pistosyötön taustakierron tehneelle Robbenille. Hollantilainen chippasi pallon maalin eteen Lewandowskille, jolla oli helppo työ laittaa pallo rinnallaan tyhjään maaliin.

Ottelun loppu oli lähinnä pelailua, eikä lisämaaleja enää nähty.

Bayern jatkaa sarjakärjessä. Köln on sijalla 13.

Toimittajan sana

Köln pääsi hetkeksi peliin mukaan Bayernin puolustuksen löysäilyn vuoksi. Toisen puoliajan alku oli kotijoukkueelle vaikea, mutta muuten paremmasta joukkueesta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Ribéry ja Robben olivat jälleen huimassa iskussa. Lewandowski hukkasi taas avopaikan, mutta sai onnekseen tehtyä myös maalin.

Bayernin maaliero edellisestä kolmesta ottelusta on melko murskaava 18-1. Pep Guardiola on luopunut Xabi Alonson ja Bastian Schweinsteigerin peluuttamisesta samaan aikaan keskikentällä, ja se on osoittautunut hyväksi vedoksi.