Porto pakotti Bayern Münchenin tiukkaan paikkaan

Kirjoittaja: — 15/04/2015

FC Porto oli tyly isäntä Bayern Münchenillle Mestarien liigan puolivälierän ensimmäisessä osassa. Bundesliiga-ryhmä matkaa kotikulmille 1-3-tappio mukanaan.

Vaikka Bayern piti selvästi enemmän pelivälinettä keskiviikkoiltana, oli Porto pelissä useimmiten kuskin paikalla. Porto hyökkäsi läpi ottelun terävämmin ja loi vierailijoita enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja. Bayern oli erityisesti vaikeuksissa Porton prässin kanssa.

Bundesliiga-jätin pelaajat vaikuttivatkin paineen alla hermostuneilta ja tekivät suuria henkilökohtaisia virheitä. Nämä kömpelyydet heijastuivat myös tulostaululle, joka osoitti kymmenen minuutin kohdalla jo 2-0-kotijohtoa.

Ensiksi mokaili Xabi Alonso, joka päästi Jackson Martinezin läpiajoon. Maalivahti Manuel Neuer joutui kampittamaan hyökkääjän, ja pallo vietiin pilkulle. Niinpä jo kolmen minuutin kohdalla Ricardo Quaresman tykki lauloi yksitoistametrisen alakulmaan.

Alonson jälkeen oli Danten vuoro möhliä. Pallo päätyi taituri-Quaresmalle, joka päätti läpiajonsa ulkosyrjäsijoitukseen ja tuuletukseen.

Ottelussa käytettiin kovalla prosentilla maalipaikat, eikä Thiago Alcántara tehnyt poikkeusta. Vajaan puolen tunnin kohdalla FC Barcelonan kasvatti pääsi tekemään uransa ensimmäisen Mestarien liigan maalin kurkottaessaan pallon verkkoon Jerôme Boatengin keskityspallosta.

Vierasmaali oli tärkeä tuliainen bundesliigajätille, sillä toisella jaksolla Porto pääsi kiskaisemaan vielä kolmannen maalin. Alati vaarallinen Martínez karkasi puolustukselta, vei myös Neuerin kahville ja sijoitti loppulukemiksi 3-1.

Porto vetäytyi lopussa, mikä antoi Bayernille entistä enemmän tilaa rakentaa peliä. Vaarallisille paikoille joukkue ei kuitenkaan päässyt, kuten ei oikeastaan koko ottelussa.

Bayern tarvitsee kotiottelustaan 2-0-tuloksen tai vähintään kolmen maalin voiton  edetäkseen jatkoon.  3-1-tulos veisi joukkueet jatkoajalle.