Nuorisoduo vei Schalken lohkovaiheeseen

Kirjoittaja: — 27/08/2013
Tagit:

Schalke 04 eteni Mestarien Liigan lohkovaiheeseen vierasottelun päätyttyä Kreikassa 2-3. Kiivaiden siirtohuhujen kohteena olevaa Teemu Pukkia ei kentällä nähty, joten jäivätköhän jäähyväiset antamatta?

Tessalonikissa nähtiin melko vaisuksi jäänyt ottelu, jossa jännitys kuitenkin nousi loppua kohti tyhjän stadionin kattoon. Paikalla ei ollut kuin parisataa katsojaa molemmista leireistä, mutta meteliä kuului areenalta olosuhteisiin nähden hyvin.

Konkari Jones oli joutua antisankariksi

Ottelun avausjakso oli varovaista tunnustelua, jossa ei maalipaikoilla herkuteltu. Ádám Szalain muutama minuutti ennen taukovihellystä tekemä johtomaali pakotti kuitenkin kotijoukkueen yrittämään toisella jaksolla aiempaa kovemmin. Hyvän syötön Szalain maaliin tarjosi japanilaispuolustaja Atsuto Uchida.

PAOK Thessalonikin tasoitus oli vielä komeampi, sillä toppari Stelios Kitsiou pelasi Stefanos Athanasiadisille hienon läpisyötön ja tämä pamautti pallon ylänurkkaan. 1-1 olisi vienyt ottelun jatkoajalle, mutta Schalken taivas synkkeni entisestään, kun konkari Jermaine Jones otti illan toisen keltaisen korttinsa.

Meyer-Draxler-tandemi ratkaisi pelin

Kaikki kuitenkin muuttui salamana, kun Schalken junioriosasto iski. Vaihdosta sisään tullut 18-vuotias Max Meyer pelasi upeasti kaksikymppisen Julian Draxlerin läpi. Draxler kiersi maalivahti Jacobon ja ujutti pallon tyhjään rysään. Nyt PAOK:in oli pakko hyökätä. Max Meyer otettiin pian maalin jälkeen takaisin vaihtoon, luultavasti Schalken alimiehityksen vuoksi.

Lähelle kreikkalaiset pääsivätkin, sillä 79. minuutilla Kostas Katsouranis puski Miroslav Stochin antaman vapaapotkun verkon perukoille. Stoch oli lähellä omia sankarin viitan kokonaan itselleen, sillä hän pamautti kertaalleen pallon vain niukasti ohi maalin ja oli ansaita joukkueelleen myös rangaistuspotkun. Tuomari ei kuitenkaan nähnyt rikettä tilanteessa, jossa Uchida pelasi Stochin tantereeseen.

Jens Keller sai jatkoaikaa ja Schalke ostosseteleitä

Lopullisen niitin otteluparille järjesti illan sankari Draxler. Schalken nuori tähti peippaili PAOK-puolustuksen sekaisin ja petasi Ádám Szalaille paikan unkarilaisen toiseen osumaan. Näin Schalke selvisi Mestarien Liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 4-3. Taloudellisesti seuralle erittäin tärkeä voitto ja henkisesti vähintään yhtä tärkeä valmentaja Jens Kellerille.

Lohkovaiheessa nähdään näin ollen neljä saksalaisseuraa. Lähipäivinä selviää sitten se, kuuluuko Teemu Pukki vielä lohkovaiheen alkaessa Schalken kokoonpanoon vai vaihtaako hän maisemaa Celticiin tai jonnekin muualle.