Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Lokakuun suomalaiskatsaus: Tim Sparv sai maalitilinsä auki

Kirjoittaja: — 11/10/2013

Edellisen katsauksen aikoihin Tim Sparvin joukkue SpVgg Greuther Fürth oli kakkosliigassa ilman tappioita sarjan kärkipaikalla, mutta viimeiseen neljään otteluun on mahtunut kaksi hävittyä peliäkin. Syyskuun puolivälissä Bochum yllätti Fürthin tämän kotikentällä ja juuri ennen sarjataukoa alkukaudesta takellellut Fortuna Düsseldorf kaatoi maalein 2-1 peliä hallinneen sarjakärjen.

Maaottelutauolle Greuther Fürth lähti silti hyvistä asetelmista, sillä joukkue on sarjassa kakkosena tasapisteissä sarjakärki 1.FC Kölnin ja kolmantena olevan Union Berlinin kanssa. Ennen seuraavaa taukoa Fürth kohtaa lähinnä sarjan häntäpään seuroja, mutta seuraavan ottelun vastus on totinen, sillä St.Pauli on myös täysillä mukana nousutaistelussa.

30.9. oli Tim Sparville hieno päivä, sillä tuolloin hän ampui ensimmäisen maalinsa Saksan kentillä. Huuhkaja-peluri sai runsaasti tilaa keskikentän keskellä, asetteli askeliaan ja tykitti komeasti 25 metristä pallon Dynamo Dresdenin verkkoon. Maali oli Fürthin 4-0-voittoon päättyneen ottelun viimeinen. Saman viikon aikana Sparv oli saanut tuntumaa myös pääsarjavauhdista Fürthin käytyä häviämässä 0-1-maalein HSV:lle Saksan Cupissa.

Sparv on ollut kaikissa alkukauden 12 ottelussa avauskokoonpanossa ja pelannut kahta vaille kaikissa myös täydet minuutit. Vastuu kentällä vain kasvaa jatkossa, kun suomalaisen kokenut tutkapari Goran Sukalo joutui pitkälle sairaslomalle. Kickerin pelaaja-arvosteluissa Sparvin arvosanat ovat joukkueen kenttäpelaajien joukosta kaikkein parhaat ja arvosanojen keskiarvo 3,05 on mainio. Ainoastaan maalivahti Wolfgang Hesl on arvioitu vielä paremmaksi.

Sparvin pelikielto on tosin enää vain yhden varoituksen päässä, sillä hän on nähnyt keltaista jo neljä kertaa. Viimeiset kolme ottelua hän on tosin selvinnyt ilman varoituksia. Pelikiellon takia Sparv on sivussa myös ensi tiistain Ranska-maaottelusta, joten tällä viikolla on hyvää aikaa ladata akkuja.