HSV yllättysvoittoon Dortmundissa

Kirjoittaja: — 04/10/2014

Borussia Dortmundin kehnot otteet Bundesligassa saivat jatkoa, kun Hamburger SV nappasi täydet pisteet Signal Iduna Parkilta maalein 0-1.

Dortmund oli alusta alkaen kaukana siitä joukkueesta, joka kaatoi keskiviikkona Anderlechtin. Vierailijat olivat hyvin pelissä mukana, eivätkä keltamustat päässeet maalipaikoille lainkaan.

HSV onnistui reilun puolen tunnin jälkeen. Adrián Ramos antoi järkyttävän harhasyötön keskialueella ja peliväline päätyi Nicolai Müllerille, joka laittoi itselleen pitkän juoksupallon eteen. Müller ehti palloon juuri ennen Dortmund-puolustusta ja Roman Weidenfelleriä, ja syötti Pierre-Michel Lasoggalle, jolla oli helppo työ viimeistellä tyhjään maaliin.

Maalista Dortmundin peli ei ainakaan paratunut. HSV oli lähemäpänä maalintekoa, kun juuri ennen taukoa Lewis Holtby löysi syötöllään Nicolai Müllerin, joka ohitti jo Weidenfellerin, mutta mies ajautui sen verran pieneen kulmaan, ettei viimeistely onnistunut.

Toisella puoliajalla Dortmund alkoi hiljalleen luoda painetta HSV:n vetäytyessä yhä enemmän. Adrián Ramosilla ja Ciro Immobilella oli parhaat paikat, mutta pallo ei löytänyt tietään maaliin.

Holtbylla oli mahdollisuus pistää ottelu pakettiin läpiajosta, mutta miehen sijoitus tyhjään maaliin meni hitusen ohi. Epäonnistuminen oli kuitenkin kokonaisuuden kannalta yhdentekevä, sillä kotijoukkueen loppukiri jäi todella vaisuksi, ja pisteet matkasivat Hampuriin.

Toimittajan sana

Dortmund näyttäisi syttyvän vain Mestarien liigan otteluihin. Tänään joukkue oli kuin kaukainen muisto Anderlechtia kurittaneesta porukasta. Oikeastaan mikään osa-alue joukkueen pelissä ei toiminut. Jürgen Kloppilla on edessään melkoinen savotta kurssin kääntämiseksi.

HSV puolusti hyvin, vaikka enemmän joukkue saa kolmesta pisteestä kiittää kotijoukkueen vieraanvaraisuutta. Ja olihan tämä nyt sitten jo toinen ottelu putkeen, kun hampurilaiset onnistuivat maalinteossa!