Granit Xhakan mieletön vaparipommi toi Mönchengladbachille pisteen Espanjasta

Kirjoittaja: — 28/11/2014

Eurooppa-liigan A-lohkon kärkikamppailussa Villarreal isännöi Borussia Mönchengladbachia. Joukkueet tasasivat pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 2-2.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Vauhtia piisasi enemmän kuin ajatusta, ja se näkyi ratkaisutilanteissa. Kotijoukkue oli hivenen niskan päällä, mutta mitään huippupaikkoja ei ennen avausmaalia nähty.

Villarreal siirtyi johtoon 26. minuutilla. Jaume Costa nöyryytti löysästi tilanteen pelannutta Thorgan Hazardia laidalla. Espanjalainen löysi syötöllään keskeltä Luciano Vietton, joka purjehti jähmettyneen Mönchengladbach-puolustuksen ohi maalintekoon.

Kotijoukkueella oli muutama hyvä paikka vielä ensimmäisellä puoliskolla, mutta Yann Sommer oli maalillaan hereillä.

Toisen puoliajan Mönchengladbach aloitti loistavasti. Branimir Hrgota pääsi vaparista kokeilemaan, mutta Sergio Asenjo sai torjuttua tilanteen. Pallo kimposi espanjalaisen torjunnasta takaisin Hrgotalle, ja mies pommitti toistamiseen, mutta jälleen Asenjo sai torjuttua.

Paine pysyi kotijoukkueen maalilla. Gladbachin tasoitus syntyi 55. minuutilla. Raffael harhautti vastustajan sivuun, ja miehen upea laukaus noin 25 metristä kimposi Asenjon käsien kautta maaliin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue siirtyi uudestaan johtoon. Julian Korb purki pallon huolimattomasti maalin edestä suoraan Denis Cherysheville, joka pommitti pelivälineen vastapallosta maaliin.

Granit Xhakan tasoitus neljä minuuttia myöhemmin oli häikäisevä. Sveitsiläinen pommitti vapaapotkusta noin 30 metristä laakapallon yläriman kautta maaliin.

Noin kymmenen minuuttia ennen loppua Patrick Herrmann pääsi kokeilmaan, mutta pallo kimposi Villarreal-puolustajista tolppaan. Sen lähemmäksi maalia kumpikaan ei enää pääsyt, joten pisteet jaettiin.

Mönchengladbach jatkaa lohkon kärjessä yhdeksällä pisteellä. Joukkue kohtaa viimeisellä kierroksella kotonaan seitsemässä pisteessä olevan FC Zürichin.