Frankfurt jäi tasapeliin paikallisottelussa – Schalke selvään voittoon Bremenissä

Kirjoittaja: — 24/09/2014

Tiistai-iltana Bundesligassa nähtiin viihdyttäviä kamppailuita. Schalke otti ensimmäisen voittonsa Werder Bremenin kustannuksella, Hoffenheim nousi viime hetkillä tasoihin Freiburgia vastaan ja Mainz taisteli tärkeän vieraspisteen Frankfurtissa.

Rein-Mainin derby tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Eintracht Frankfurt ja Mainz 05 jakoivat lopulta pisteet.

Vierailijat karkasivat Frankfurtin painostuksesta huolimatta kahden maalin johtoon ensimmäisellä puoliajalla. Daniel Brosinski antoi laidaltaan nappisyötön Jonas Hofmannille, joka viimeisteli illan ensimmäisen osuman. Hetken päästä Marco Russ lahjoitti pallon Shinji Okazakille, joka iski jo kauden viidennenen osumansa.

Vielä ennen taukoa Alexander Meyer toi komean kuvion päätteeksi Frankfurtin maalin päähän. Toisella puoliajalla mentiin edelleen isäntien komennossa, ja kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Haris Seferović puski lopulta tasoituksen. Viime hetkillä kotijoukkue oli vielä onnistua, mutta lisämaaleja ei nähty.

Hoffenheimin ja Freiburgin ottelu sisälsi kaikenlaista: Kuusi maalia, rankkarin ja suoran punaisen kortin. Vierailijat menivät ensimmäisellä puoliajalla kahden maalin johtoon Mike Frantzin osuessa kahdesti. Hoffenheim nousi tasoihin Tarik Elyounoussin ja Sebastian Rudyn maaleilla, mutta Vladimir Daridan rangaistuspotku vei vierailijat uudestaan johtoon vartti ennen loppua. Samalle miehelle nostettiin suora punainen, ja tämä kostautui. Lisä-ajan kolmannella minuutilla Jannik Vestergaad survoi maaliedushässäkän päätteeksi tasoituksen.

Schalke nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Werder Bremenin vieraana. Gelsenkircheniläiset rokottivat toisella puoliajalla kahdesti kolmen minuutin sisään. Ensin onnistui Max Meyer ja hetkiä myöhemmin Roman Neustädter puski kulmapotkusta pallon häkkiin. Viisi minuuttia ennen loppua Tranquillo Barnetta iski numeroiksi 0-3.

Toimittajan sana

Eintracht Frankfurt olisi ehkä ansainnut ottelusta enemmän, kun taas vierailijat saavat olla tyytyväisiä pisteeseen. Tänään Mainz ei ollut parhaimmillaan, mutta derbyt ovatkin aina vaikeita. Kasper Hjulmandin suojattien yleisarvosana alkukaudesta on plus-merkkinen, ja Shinji Okazaki on ollut joukkueen sensaatio viidellä maalillaan.

Frankfurtin tie on ollut töyssyisempi. Tänään joukkue pelasi hyvin, mutta muuten peli-idea on ollut hieman kateissa. Toki huonoa onnea on ollut matkassa. Voisi kuvitella, että kauden mittaan joukkue nousee sarjataulukossa ylöspäin.

Schalkelle napsahti ensimmäinen täysi pistepotti, mutta toisaalta Werder Bremen on vielä voitoitta. Alkukausi on ollut niin tasainen, että muutamalla voitolla nousee sarjataulukossa kummasti, Bremenläisten tilanne on silti hieman tukala, sillä peli-ilme ei ole vastannut odotuksia.

Hoffenheim oli ennen illan ottelua päästänyt vain kaksi maalia, ja nyt niitä lorahti kolme. Vastaavasti Freiburg tuplasi kauden maalimääränsä. Hoffenheim jatkaa tappioitta, mutta otteet ovat olleet hitusen ailahtelevaisia. Tuloksellisesti joukkueen alkukausi on kuitenkin ollut hyvä. Freiburgilla on ollut hankalampaa, ja kolme pistettä olisivat tänään tosiaan tulleet tarpeeseen.