Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

FC Barcelona murskasi Bayernin

Kirjoittaja: — 06/05/2015

Bayern München joutuu lähtemään Mestarien liigan toiseen välieräotteluun 0-3-tappioasemasta.

Bundesliigaseura aloitti vieraskoitoksen rohkealla taktiikalla, sillä luotsi Pep Guardiola luotti ottelun alussa vain kolmen miehen puolustuslinjaan. Bayern myös prässäsi kovaa ja korkealta, oikeastaan koko kentän pituudelta. Rohkea taktiikka avasikin katalonialaisseuralle paikkoja.

Jo 12. minuutin kohdalla Luis Suárez pääsi yksin läpi. Hyökkääjä sijoitti pallon kohti alakulmaa, mutta Bayernin luottomies Manuel Neuer pelasti tilanteen upealla jalkatorjunnallaan.

Kotijoukkue oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli, vaikka pallonhallinta suhteellisen tasan menikin. Barca loi jatkuvan uhan Bayern-päätyyn, mutta maaliverkot eivät soineet. Neuer oli Bayernin hahmo, ja hän torjui upeasti myös esimerkiksi Dani Alvesin kurkotuksen lähietäisyydeltä.

Bayernin paras paikka ensimmäisellä jaksolla osui kasvomaskin kanssa pelanneelle Robert Lewandowskille. Puolalaiskärki kuitenkin suti hyvästä paikasta ohi pallosta.

Ottelun edetessä Bayern vaihtoi neljän miehen puolustuslinjaan, ja toisella jaksolla bundesliigaseura olikin paremmin pelissä mukana. Bayern näyttikin jo nappaavan ensimmäisestä osasta hyvän tuloksen ennen kuin oli argentiinalaistähti Lionel Messin vuoro astua esiin.

Ensin 77. minuutilla Messi pamautti vasurillaan rangaistusalueen reunasta isännät johtoon. Vain pari minuuttia tästä Messi vei Jérôme Boatengin kahville ja chippasi sen jälkeen pallon yli Neuerin.

Vielä lisäajalla Messi syötti Neymarin yksin läpi ja brassitähti kaunisteli varmasti loppulukemat 3-0.

Vaikka Bayern voitti ottelussa pallonhallinnan lukemin 52-48, menivät vaaralliset hyökkäykset selvästi Barcan nimiin. Laukaukset maalia kohtia menivät Barcalle peräti 8-0.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi tiistaina Allianz Arenalla.

FC Barcelona – Bayern München 3-0 (0-0)
1-0 Messi (77)
2-0 Messi (80)
3-0 Neymar (90+4)