Eurooppa-liiga: Wolfsburg jatkoi odotetusti – Mönchengladbach tippui värikkäiden vaiheiden jälkeen

Kirjoittaja: — 27/02/2015

Kaksi saksalaisjoukkuetta oli tulessa torstai-iltana Eurooppa-liigassa. Ensimmäisen osan 2-0-lukemin voittanut VfL Wolfsburg nollasi Sporting Lissabonin ja eteni jatkoon. Borussia Mönchengladbach sen sijaan hävisi Sevillalle kotonaan maalein 2-3 ja tippui neljännesvälieristä yhteismaalein 2-4.

Mönchengladbach lähti maalin tappioasemasta toiseen osaan. Koska joukkue ei tehnyt vierasmaalia Sevillassa, isäntien urakka vaikeni huomattavasti, kun Carlos Bacca ohjasi maalin edestä pallon häkkiin jo 9. minuutilla.

Granit Xhaka toi isännille vielä toivonkipinän iskemällä tasoitusmaalin 19. minuutilla, mutta Vitolo kuittasi maalin reilut viisi minuuttia myöhemmin.

Vain kolme minuuttia 1-2-osumasta Borussia-Park heräsi jälleen kohmeesta Thorgan Hazardin viimeistellessä tasoituksen.

Gladbach haki lisämaaleja vimmatusti, ja Max Kruse pamautti pallon jo ylärimaankin toisella puoliajalla. Lopullinen ratkaisu otteluparille syntyi kuitenkin noin 25 minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Xhaka ajettiin ulos.

Hazard osui vielä tolppaan, mutta alivoimalla isäntien oljenkorret olivat vähissä. Lopulta Vitolo iski läpiajosta illan toisensa pysäyttäen Gladbachin pyristelyn.

Wolfsburg ja Sporting nyhväsivät Lissabonissa maalittoman tasapelin.

Seuraavan kierroksen parit arvotaan perjantaina kello 14:00.