Eurokatsaus: Frankfurt haki rutiinivoiton, Stuttgart takeltelee

Kirjoittaja: — 23/08/2013

Eurooppa-liigan playoff-kierroksen ensimmäisissä otteluissa Eintracht Frankfurt laittoi jo vankasti jalkansa lohkovaiheen oven väliin hakemalla 2-0-vierasvoiton Azerbaidzhanista.

Avausjaksolla saksalaiset hallitsivat kenttätapahtumia ja siirtyivätkin jo kuudennella minuutilla johtoon. Toiselle puoliajalle Armin Veh’n joukot saapuivat passiivisempana, ja kotijoukkue Qarabagh Agdam oli lähempänä maalintekoa. Vahvasti tämänkin kauden aloittanut hyökkääjäkolossi Alexander Meier kohenteli kuitenkin Eintrachtin tilannetta illan toisella osumallaan. Kun isännät eivät tämän jälkeenkään osuneet ylärimaa lähemmäksi, pääsee Frankfurt hyvistä asemista ensi viikon kotiotteluun.

Kahdella tappiolla Bundesliigan aloittaneen VfB Stuttgartin kone puolestaan yskii pahasti myös eurokentillä. Edelliseltä kierrokselta se selvisi jatkoon kahdella tasapelillä vierasmaalisäännön turvin eikä avausvoittoa kuulunut vieläkään. Ottelu oli varovaista pelailua puolin ja toisin eikä maalipaikoilla herkuteltu.

Kroatialainen kotijoukkue NRK Rijeka onnistui maalinteossa ensin 74. minuutilla ja tuplasi johtonsa vajaata varttia myöhemmin schwaabipuolustuksen sekoillessa. Elintärkeän kavennusmaalin Stuttgartille iski kuitenkin melkein välittömästi tämän jälkeen Vedad Ibisevic. Hurraa-huutoja ei VfB:n esitys aiheuttanut, mutta vierasmaalin myötä jatkopaikka on yhä mainiosti ulottuvilla. Varmaa on silti, että päävalmentaja Bruno Labbadian paineet kasvavat tappio tappiolta.

Suoraan Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen on saksalaisista paikkansa selvittänyt SC Freiburg. Sille voi tehdä seuraa myös Schalke 04, mikäli se ei onnistu maalinteossa PAOK Thessalonikia vastaan tulevana tiistaina, mutta kuninkaansinisten tähtäin on kuitenkin ehdottomasti Mestarien Liigan puolella. Avausottelu Gelsenkirchenissä päättyi 1-1.