Emre Can Leverkusenin sankari, Ivica Olic pelasti Wolfsburgin

Kirjoittaja: — 05/12/2013

Kolmen kilpailun puristuksessa vaisun alkukauden pelanneen SC Freiburgin kiireet loppuivat Saksan Cupin osalta eiliseen Bundesliigan sarjakakkosen Bayer Leverkusenin haettua Sveitsin rajan pinnasta 2-1-voiton. Näin Sami Hyypiän Leverkusen saa elätellä toiveita päästä kevätkaudella pelaamaan cup-ottelua viimein kotikentällään.

Leverkusen sai otteluun unelma-alun, sillä australialainen Robbie Kruse laittoi pallon maaliin jo 30 sekunnin jälkeen Nicolas Höflerin nolon harhasyötön seurauksena. Vielä aivan alkuminuuteilla Lars Bender ja Heung-Min Son olivat lähellä lisätä johtoa, mutta vieraiden tuhlaillessa kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Freiburgin tasoitus syntyi jo 19. minuutilla, kun keskikentän pohjalla eilen pelannut huippulupaus Matthias Ginter pukkasi Vaclav Daridan keskityksen verkkoon. Ginter oli tehdä toisenkin päämaalin ennen taukoa, mutta tuomari katsoi Leverkusen-toppari Jan Wollscheidin putsanneen pallon turvaan ennen kuin se ylitti kokonaan maaliviivan.

Toista jaksoa hallitsi Freiburg, mutta ainoasta maalista vastasi Hyypiän pumppu. Sankarin saappaisiin astui vaihteeksi vasemman laitapuolustajan tontilla pelannut 19-vuotias Emre Can, jonka kuti paristakymmenestä metristä upposi Oliver Baumannin selän taakse. Freiburg haki vielä tasoitusta parin hyökkäävän vaihdon myötä, mutta tulosta ei enää syntynyt. Ensi torstaina Freiburg tavoittelee vielä jatkopaikkaa Eurooppa-Liigassa Sevillaa vastaan, mutta kansallisilla kentillä joukkue saa keskittyä nyt täysillä putoamistaisteluun.

Ingolstadt piti Wolfsburgia tiukoilla

Vfl Wolfsburg sai cup-vieraakseen kakkosliigan häntäpäähän jämähtäneen FC Ingolstadtin. Yleisön kiinnostus oli laimeaa, sillä paikalle saapui vain alle 8 000 katsojaa. Eikä Wolfsburgkaan otteluun täysillä syttynyt, sillä tauolle mentiin vierasjohdossa. Avausjakson ainoasta maalista vastasi Wolfsburgia puolentoista kauden ajan edustanut brassi Caiuby. Isännät eivät luoneet ensimmäisellä puoliajalla yhtään kunnollista maalipaikkaa.

Cup-kierroksen ainoa sensaatio näytti pitkään todennäköiseltä, sillä Wolfsburgin hyökkäyksistä puuttui terä ja ajatus. Bundesliigan kutonen sai kuitenkin kaivattua apua maalinteko-ongelmiin Ingolstadtin itävaltalaismaalivahdilta Ramazan Özcanilta, jolle sattui kaksi pahaa virhettä. 66. minuutilla Özcan lipsautti Naldon 30 metristä ampuman kaukolaukauksen verkkoon ja vain kaksi minuuttia ennen loppuvihellystä samalle miehelle sattui toinen kohtalokas virhe. Veskari pudotti Ivan Perisicin laukoman kudin suoraan eteensä eikä paikalle kiitänyt kokenut vaihtomies Ivica Olic jättänyt paikkaa käyttämättä. Wolfsburgille 2-1 ja näin joukkue pääsee tavoittelemaan toista peräkkäistä välieräpaikkaansa cupissa.

(Lähteet: Kicker ja dfb.de-sivusto)