Augsburg päihitti Hertha Berlinin – Frankfurt nousi viime hetkillä voittoon Hampurissa

Kirjoittaja: — 28/09/2014

Sunnuntain ensimmäisessä Bundesliga ottelussa FC Augsburg otti kauden kolmannen voittonsa, kun joukkue voitti kotonaan Hertha Berlinin maalein 1-0. Ottelun ainokaisesta vastasi Paul Verhaegh. Illan toisessa pelissä Eintracht Frankfurt voitti vieraissa Hamburger Sport-Vereinin.

Augsburgissa nähtiin varsin tasainen peli. Ensimmäinen paikka siunaantui Herthan Salomon Kaloulle, mutta Marwin Hitz sai torjuttua norsunluurannikkolaisen yrityksen.

Noin 25 minuutin kohdalla nähtiin vähintäänkin kyseenalainen tuomio, kun Nikola Đurđić kaatui kumoon lähes olemattomasta kontaktista ja pallo vietiin pilkulle. Verhaegh pisti rangaistuspotkun varmasti maaliin.

Kyseenalaisesta pilkusta huolimatta Augsburgin voitto ei kuitenkaan ollut mikään oikeusmurha. Toki myös Herthalla oli tilanteita, mutta mihinkään huippupaikoille joukkue ei päässyt.

Hampurissa kotijoukkue oli hienoisesti niskan päällä, mutta Eintracht Frankfurt oli tehokkaampi. Ensimmäinen maali oli Haris Seferovićin käsialaa. Vieralijoiden johto piti aina 58. minuutille asti. Lewis Holtby teki mainion esityön ja Nicolai Müller pisti pallon pussiin. Lopussa HSV haki innokkaammin maalia, mutta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Frankfurt iski, kun Lucas  Piazónin upea vapaapotku painui vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan.

Toimittajan sana

Heti kärkeen onniteltava HSV:tä maalista! Eihän siinä mennytkään kuin 508 minuuttia. Se ei kuitenkaan tänään riittänyt, ja joukkueen tilanne näyttää tukalalta. Toivottavasti seurajohdon ratkaisu ei ole antaa monoa vasta kolmen ottelun ajan joukkueen peräsimessä olleelle Joe Zinnbauerille. HSV:n materiaalilla pitäisi pystyä parempaankin.

Frankfurtin peli-ilme on ollut viimeisen kolmen ottelun ajan varsin positiivinen. Joukkueen kausi alkoi vähän takkuillen, mutta nyt Eintracht on kivunnut jo seitsemänneksi. Joukkueen ykkösmaalivahti Kevin Trappin loukkaantuminen oli kova isku, mutta tänään Felix Wiedwald paikkasi miestä hyvin. Ja penkiltä löytyy sitten toki Timo Hildebrand. Voi silti olla, että joukkueen akilleen kantapääksi muodostuu oman pään puhtaana pitäminen. Niin kauan kuin viimeistely toimii, joukkue napsii kuitenkin pisteitä tasaisesti.

Hertha Berlin joutui tänään tuomarivirheen uhriksi, mutta joukkueen esitys ei kuitenkaan häikäissyt. Otteet alkukaudella ovat muutenkin olleet vaihtelevia. Augsburg on napannut jo kolme voittoa. Joukkue luultavasti tippuu europaikkataistelusta kauden mittaan, mutta seura tulee varmasti kiusaamaan isompiaan useaan otteeseen.